9 trikova za održati make up postojanim cijeli dan

makeup2

Jedan od najvećih beauty izazova za sve žene koje su zaposlene i stalno u pokretu jest kako make up na licu održati postojanim cijeli dan i u svim prigodama, pa čak i ljeti, kada lice voli nešto lakši make up, a vani vladaju velike vrućine ili vlaga u zraku. Make up otporan na sve vanjske utjecaje ipak nije mit, a uz ovih devet savjeta i vi ćete moći uživati u looku koji ste kreirale od jutra pa sve do večeri, bez da ga svako malo imate potrebu popravljati.

Dobro očistite lice

Lice je platno na koje stavljamo make up i ono mora biti čisto. Tretirajte ga ujutro nakon buđenja nježnim čistačem, koji će odstraniti eventualnu nečistoću i masnoću. Kada vam je lice suho, nanesite na njega laganu hidratantnu kremu sa zaštitnim faktorom. Pričekajte da ju lice upije, nakon toga započnite s make upom.

Primeri su obavezni

Želite li da vaš make up bude postojan cijeloga dana, primeri su ‘must’. Osim što popunjavaju pore i ublažavaju nesavršenosti, primeri čine da make up izgleda bolje i traje dulje.

makeup

Prvo koristite korektor

Mnoge žene korektor nanose nakon podloge, no kako bi make up bio trajniji, potrebno ga je nanijeti prvog. Konturirajte i iluminirajte njime lice, a nakon toga trebat će vam vrlo mala količina pudera, pa vaše lice neće izgledati kao fasada. Korektor će pomoći i na kapcima, kako bi se sjenilo što dulje zadržalo na njima.

Pronađite za sebe idealnu podlogu

Na trajnost make upa utječe čitav niz sitnica, pa tako i podloga koju nosite. Ona mora biti kvalitetna, no što je najvažnije, ona tipom mora biti prilagođena vašem tipu kožu. Potraga za savršenim tekućim puderom zna biti obeshrabrujuća, no istražujte i eksperimentirajte kako biste došle do cilja. U potrazi ste za puderom koji neće biti jasno vidljiv na licu, koji s njega neće skliznuti u roku dva-tri sata ili djelovati masno cijeli dan. Puder koji neće rezultirati ekscesnim situacijama na koži i kojeg će biti potrebna vrlo mala količina da se postigne maksimalni efekt. Dobra podloga ne mora nužno biti skupa, odlični proizvodi mogu se pronaći i u drogerijama.

chanel kabuki

Chanel kabuki kist

Koristite make up kistove umjesto prstiju

Naše ruke na sebi nose prirodna ulja, koja mogu narušiti postojanost make upa ukoliko ga nanosimo prstima. Upravo zbog toga, vaš će make up trajati puno dulje upotrijebite li kistove. Koristite ih za nanošenje pudera, bronzera, rumenila i sjenila, ali isto tako koristite ih ciljano za određena mjesta; velike za lice u cjelini, manje za kapke, usne… Isto tako, nastojte izbjegavati kontakt prstiju s licem kroz dan; osim što ćete skinuti dio make upa, na lice ćete nanijeti bakterije koje mogu razviti upalne procese na koži.

Fiksirajte make up puderom u prahu

Puder u prahu izgladit će vaš make up i odstraniti višak masnoće s lica. Osim njega, za postojaniji make up koriste se i fiksatori u spreju, koji se na lice nanose prije i nakon što je make up gotov, kako bi ga fiksirali i kako bi učinili da puder na licu djeluje prirodnije.

dg

Uz neutralno sjenilo tuš na kapcima trajat će dulje

Ondje gdje planirate nanijeti tuš za oči, prethodno kažiprstom uz rub kapka utapkajte neko neutralno sjenilo, bež ili bijelo, i to u vrlo maloj i nezamjetnoj količini. Na taj način tuš će se bolje prilagoditi kapku pri nanošenju, neće se razmazivati i trajat će dulje.

Uz kremasti korektor ruž će biti postojaniji

Kremasti korektor u maloj količini lagano utapkajte na usnice i potom nanesite ruž. Možda zvuči neobično, no kada našminkate usne, korektor više nećete ni primijetiti, a on će fiksirati vaš ruž.

Bobbi Brown

Bobbi Brown papirići za matiranje

Gdje god krenule, ponesite ključne proizvode sa sobom

U malu kozmetičku torbicu spremite najnužnije proizvode koji bi vam mogli zatrebati kroz dan za male make up intervencije. U nju obavezno pohranite papiriće za matiranje, koji će upiti višak sebuma/masnoće s lica. Koristite li ih pravovremeno, make up će ostati postojan, a vi nećete imati potrebu nadograđivati ga, što nikako nije poželjno rješenje za lice – ono može izgledati kao maska, mogu se proširiti pore, a koža naposljetku ostati dehidrirana.

Foto: IMaxTree

Komentari