7 jednostavnih rituala za podizanje energije

energija

Ušli smo u proljeće, a za mnoge to predstavlja svojevrsni šok, posebice ako ste se tek ‘probudili’ iz zimskog sna. Mnogi od nas novogodišnje odluke provode upravo kada krenu topliji dani, pa je pravo vrijeme da svom organizmu podarite mali boost, a možete ga postići uz nekoliko jednostavnih savjeta:

Provodite vrijeme u prirodi

Boravak u zatvorenom prostoru rutina je koja nas u zimskim danima obuzme, a uz nju često izgubimo elan za svakodnevne aktivnosti, kao i tjelovježbu te pravilnu prehranu. Svaki novi dan neka vas dodatno motivira da ga provedete u prirodi, na svježem zraku, posebice vikendom. To mogu biti lagane šetnje, ručak ili pak druženje s prijateljima i obitelji. Ovo će svakako podignuti vašu energiju i samopouzdanje.

Pospremite svoj dom

Naizgled nevažna stavka u životu može pridonijeti poboljšanju vašeg života. Iako zbog ubrzanog načina života mnogi od nas nemaju vremena za temeljito pospremanje stvari, imajte na umu da to često znači i pospremanje uma. Odvojite nekoliko sati tjedno i napravite od svoga doma ugodnu oazu!

Oslobodite se negativnosti

Iako se na prvi korak čini nemoguće, osloboditi se od negativnosti je važno kako bi u svoj život privukli pozitivna iskustva. Napravite odmak od crnih i negativnih misli i zapamtite da one kreiraju vašu budućnost. Neka bude svijetla i pozitivna. Meditacija je odličan način koji će vam pomoći u tome.

@thiswildidea

Nabavite kućnog ljubimca

Udomljavanje je odličan način možete pomoći životinjama, s obogatiti svoj život. Ništa ne poboljšava raspoloženje kao igranje s psom ili mačkom, te maženje u toplini doma. Ako imate djecu, prilagodite ih na život s kućnim životinjama, kako bi kasnije razvili toleranciju i svijest o drugim živim bićima.

Posvetite vrijeme sebi

Ako ste čitavi dan zaokupljeni obavezama, kako poslovnim, tako i obiteljskim, pokušajte za sebe odvojiti bar pola sata dnevno. Nije važno radi li se o tjelovježbi ili zdravom obroku ili pak masaži i toploj kupki, biti nasamo sa svojim mislima je esencija zdravog i pozitivnog života.

ljetnahrana

Konzumirajte namirnice za podizanje energije

Dan započmite obilnim i zdravim doručkom, a tijekom cijelog dana trudite se jesti raznoliku hranu i osjetit ćete promjene na svom tijelu jako brzo. Kako biste u kratkom roku podignuli razinu energije i zadovoljili gladan trbuh, nadohvat ruke držite sjemenke i orahe koji pomažu u održavanju izdržljivosti i snage. Voće također vitalizira uspavanu energiju.

Koristite afirmacije

Jedino što je izvjesno to je sadašnji trenutak. Afirmacije služe za to da se fokusiramo isključivo na ovaj trenutak: ja sam sretna ovdje i sada, ali moje nesvjesno govori da to nije istina; ja sam uspješna, ali moje nesvjesno se odupire; ja sam zdrava, imam dobrog partnera itd. Tako ćete istrenirati um da privlači pozitivna iskustva u vaš život, a svaki novi dan će biti novo uzbudljivo putovanje.

Foto: Wildfox/Etsy/Shutterstock

Komentari