7 ‘all women’ TV serija

'The Good Place'

‘The Good Place’

Zadnjih nekoliko godina istaknuo se još jedan televizijski podžanr i to onaj sa snažnim glavnim ženskim likovima. Nije to neka novost i revolucionarana pojava, no sve je više i više takvih serija u formatima sitcoma, drame i krimića, tako da sve veći odmak od romantičnog žanra dolazi sve više do izražaja.

Jedna od najpoznatijih američkih TV serija svakako je ‘Sex and the City’, tj. Seks i grad, koja, od kada se prva epizoda emitirala davne 1998. godine, i dalje ne prestaje oduševljavati publiku diljem svijeta. Životi i razna iskustva te ljubavne, poslovne i slične zgode i nezgode u kojima se često nalaze četiri najbolje ‘singl’ prijateljice inspiracija su i motiv mnogim ženama za povlačenje raznih poteza i u njihovim, stvarnim životima. Serija je uzrokovala pravu mini TV revoluciju i iako su filmski nastavci koju su uslijedili od kritičara proglašeni manje uspješnom inačicom, poharali su kino blagajne te se očekuje i treći, vjerovatno, jednako uspješan filmski nastavak.

00-holding-sex-and-the-city

Seks i grad

Obožavali smo ju kao kultnu Elaine u sitcomu Seinfeld, a u seriji ‘Veep’, glumica Julia Louis-Dreyfus, naprosto briljira. Ona u seriji glumi Selinu Meyer, bivšu senatoricu, sada potpredsjednicu SAD-a koja se na prilično specifičan i iznimno komičan način nosi s tom svojom, novom političkom ulogom. Serija je ušla u svoju šestu sezonu emitiranja, a zbog čak sedam nominacija za nagradu Golden Globe te do sada osvojenih čak 44 nagrade i 133 nominacije, izgleda da se posljednja sezona uskoro ne nazire.

‘The Mindy Project’ još je jedna komedija koja donosi priču o mladoj ginekologici i njezinom privatnom i poslovnom životu te kako se ta dva isprepliću na najsmješniji mogući način. Glumica, spisateljica i producentica Mindy Kaling nosi cijelu seriju. Mindy Kaling poznata je po tome da je bila prva spisateljica serije U uredu 2005. godine te je njezina karijera od tog trenutka krenula u pravcu kreiranja samo najboljih komedija. Također je napisala poznatu i cijenjenu komediju ‘Matt and Ben’ o Mattu Damonu i Benu Afflecku. Ona je u predstavi glumila Bena.

Kako izgleda priča o ženi koju spase iz fanatičnog kulta u kojem je živjela punih petnaest godina i koja, sada odrasla, no posve drugačijih pogleda na život i stvarnost od svih ostalih u njezinoj okolini, krene stvarati novi život u New Yorku donosi serija ‘Unbreakable Kimmy Schmidt’. Glavnu ulogu nosi Ellie Kemper, najpoznatija po ulozi Erin Hannon u američkoj seriji U uredu, a od posljednjih filmova spomenuli bismo njezinu ulogu i ‘voiceover’ za lik Katie u urnebesnom crtiću ‘The Secret Life of Pets’. Serija je osvojila 11 Emmyja, između ostalog za najbolju TV seriju.

Prošle je godine počelo emitiranje serije ‘The Good Place’ s Kristen Bell u glavnoj ulozi. ‘The Good Place’ mjesto je gdje svi koji su bili dobri ljudi tijekom svojih života odlaze nakon što preminu. Ne, ne radi se o komičnoj inačici raja, već više o nekoj vrsti grada u koji stiže glavna junakinja Eleanor (Kristen Bell). Uskoro shvaća da ona zapravo ne pripada tom mjestu i trudi se svim silama to ispraviti. Uz nju se u seriji pojavljuje još i slavni komičar Ted Danson.

THE GOOD PLACE -- "What We Owe To Each Other" Episode 105 -- Pictured: (l-r) Kristen Bell as Eleanor, Ted Danson as Michael -- (Photo by: Justin Lubin/NBC)

The Good Place

O seriji ‘Girls’ mnogo smo pisali, posljednja sezona je snimljena i počinje s emitiranjem na HBO kanalu 12. veljače. Kako će se zapetljani i komplicirani međuljudski odnosi raspetljati te tko će naposljetku završiti s kim, hoće li svi likovi imati sretan kraj ili će neka pitanja zauvijek ostati bez odgovora, doznat ćemo za manje od mjesec dana. Do tada pogledajte trailer.

‘Orange is the new black’ dramska je serija koja se počela emitirati 2013. godine i do danas je stekla ogromnu publiku diljem svijeta koja s nestrpljenjem isčekuje svaku novu sezonu i epizodu o zatvorenicama najpoznatijeg TV ženskog zatvora. Prošlog proljeća medijska je kuća Netflix pustila cijelu sezonu, tj. svih 13 epizoda odjednom za gledanje što je svakako unijelo dozu napetosti i oduševljenja među obožavateljima, a 2017. je do sada donijela dvije epizode pete sezone. Serija se planira snimati u sedam sezona, sve do 2019. godine. Ogroman uspjeh i slavu serije potvrđuju i do sada osvojenih 6 Zlatnih globusa te još osvojenih 44 nagrada i 98 nominacija.

'Orange Is The New Black'

‘Orange Is The New Black’

'Orange Is the New Black'

‘Orange Is the New Black’

Foto: Screenshot

Komentari