7 besplatnih aktivnosti u Zagrebu za ovaj vikend

pogled na zagreb (5)

Prišuljao nam se kraj kolovoza, većina zagrepčana vraća se ili se vratila u grad i bez obzira na bogati ljetni sadržaj koji grad nudi vikendom, neke nam stvari i događaji, pogotovo sada nakon ljetovanja, nisu lako dostupne.

No, bez obzira na ‘stezanje remena’ nakon ljeta Zagreb nudi pregršt zabavnih i zanimljivih sadržaja potpuno besplatno! Započnite vikend vježbajući jogu u Maksimiru. Naime, svake subote od 10 do 11 sati održava se tečaj joge na livadi podno Vidikovca koju vodi certificirana joga instruktorica Maja Dlesk.

maksimir1

maksimir post

Osim joge, ove subote možete tijekom trosatnog seminara naučiti osnove japanskog mačevanja (kenjutsu) i to u Društvu japanskog mačevanja KIAI, na adresi Savska cesta 120, u 10 i 30 ujutro.

tunelgric1

tunelgric2

Početkom srpnja otvorio se tunel Grič, odlična atrakcija za sve one željne malo avanture! Posjetioci mogu prošetati dovršenim tunelom Grič koji spaja Radićevu i Mesničku ulicu. Tunel koji je izgrađen 1945. godine služio je kao sklonište te je s godinama zatvoren i zapušten, ali nakon 2 mjeseca uređivanja, dovršena je prva faza. Sljedeće što će uslijediti su organizacije kulturnih događanja i pretvaranje tunela u turističku atrakciju, nadamo se već ove jeseni.

Sedma sezona Ljetnog kina na Gradecu donosi mnogo odličnih filmova. Cijelo ljeto smo čak i večeri radnih dana provodili na Gradecu, a to možete učiniti i ovaj vikend. Na repertoaru su dva super filma: ‘Victoria’ u subotu te ‘Koko i duhovi’ u nedjelju. Oba filma počinju s padanjem mraka, u 21 sat. Dođite nešto ranije kako biste ulovili stolicu i pod zvjezdanim nebom pogledajte film.

Ako ste raspoloženi za malo kulture, povijesti i uzbudljivih priča u maniri Indiana Jonesa, prilikom posjeta Arheološkom muzeju u Zagrebu, svake subote, iako ulaz nije besplatan, ta ulaznica vrijedi mnogo više jer uz nju svi građani mogu u 15 sati imati stručno vodstvo što je mnogo, mnogo bolje nego da sami otkrivate povijesne priče i puteve muzeja. Stručni vodiči puni su uzbudljivih priča čiji su glavni akteri mumije, rimski vojskovođe, razne povijesne legende, povijesna avanturistička otkriča, spletke, urote, špijunske priče te mitovi.

artpark2

Za kraj vikenda, u nedjelju, planirajte već sada tradicionalni odlazak u Art Park, gdje vas osim mnogo dobre zabave čeka i besplatno popravljanje bicikala. U slučaju da planirate servis ili popravak na svom dvokotačnom ljubimcu, ovo je idealna prilika za spojiti ugodno i korisno!

A nakon popravljenog bicikla, dočekajte glazbeni projekt BLUE FOREST koji će se sa svojim elektonskim ambijentalnim zvukovima savršeno uklopiti u večer Art Parka.

art park slider

Foto: Journal arhiva, TZGZ, Shutterstock

Komentari