5 savjeta za sjajnu kosu

Zdrava i sjajna kosa ono je čemu teži svaka žena, iako se često događa da kosu zapostavljamo ili da što god probali nikako ne uspijeva. Istina je zapravo da je za sjajnu kosu potrebno unijeti nekoliko jednostavnih promjena u svoju svakodnevnu rutinu. Donosimo vam 5 jednostavnih savjeta koji će vašoj kosi vratiti sjaj.

celinekosa1

Za početak, prije pranja kose odvojite nekoliko minuta kako bi na kosu nanijeli hranjivo ulje. Kako biste izbjegli neželjeno zamašćivanje kose, nanesite ga na vrhove, do pola dužine kose. Sigurno ste već upoznati s blagodatima arganovog ulja za kosu, a možete koristiti i čičkovo, ricinusovo ili kokosovo. Kosu potom lagano zavežite i ostavite ulje da djeluje otprilike sat vremena. Za to vrijeme možete odraditi i neki drugi beauty tretman ili pogledati omiljenu seriju. Ovakav tretman nije nužno raditi prilikom svakog pranja kose, jedan tretman tjedno donijet će pozitivne rezultate.

eterično-ulje

 

Nakon što ste odsjedili tih sat vremena, vrijeme je da krenete pod tuš. Kod izbora šampona često griješimo jer ne odabiremo onaj koji najbolje odgovara našem tipu kose. Posavjetujte se sa svojim frizerom koji šampon bi vam najbolje odgovarao, a nakon što isprobate nekoliko različitih, primijetit ćete razliku. Još jedna stvar u kojoj griješimo prilikom pranja kose je da kosu ispiremo vrućom vodom. Iako topli tuš pruža poseban užitak, kada dođe do kose, bolje se prebaciti na nešto hladniju vodu kako ne biste uzrokovali neželjeno pucanje.

Kupka s mlijekom

Osim ulja za kosu, još jedan tretman na tjednoj bazi će vam pomoći u postizanju glatke i sjajne kose. Maske za kosu, koje ponekad zaboravljamo ili nam se jednostano ne da čekati nekoliko minuta koliko je potrebno da maska počne djelovati. U potražite već gotove maske za sjaj ili probajte sami napraviti svoju od avokada i meda ili maslinovog ulja, ali zapamtite da je ove iz kućne radionice potrebno držati na kosi i do pola sata.

maska3

Još jedan korak koji mnoge od nas zaboravljaju ili jednostavno misle da im nije potreban je zaštita kose od topline. Čak i ako ne koristite peglu ili uvijač za kosu, poželjno je koristiti preparate za zaštitu od topline jer čak i sušilo za kosu može izazvati oštećenja ravna onima uzrokovanih svkodnevnim peglanjem. U nadolazećim toplijim mjesecima, ne zaboravite in a zaštitu od sunca, te pripremite neki od šešira koji se nose i ovog ljeta.

Stradivarius (99 kn)

Zadnji korak, ali nikako manje važan je prehrana. Pravilna prehrana ključ je dobrog funkcioniranja cijelog organizma, pa tako i kose. Prije nego što posegnete za dodacima prehrani, pokušajte unijeti više omega-3 masnih kiselina i B vitamina iz sastojaka kao što su losos, orašasti plodovi i tamna čokolada.

prehrana5

Komentari