5 prednosti kave u njezi kože

Kavu sve češće susrećemo u kozmetičkim proizvodima poznatih beauty brendova, što nimalo ne čudi s obzirom na brojne beneficije koje ima kada je riječ o njezi kože. Bilo da koristite kupljene proizvode obogaćene kofeinom ili one stvorene u kućnoj radinosti, osigurat ćete si meku, nježnu, čistu kožu lišenu upala, natečenosti, akni i bora.

kava u njezi koze

Kava je odličan izvor antioksidansa

Jedan od najvažnijih elemenata njege kože svakako su antioksidansi, koji spriječavaju njeno starenje i štite ju od slobodnih radikala. Dobra je vijest da ih je kava puna. Dapače, ona je najveći izvor antioksidansa na svijetu, što su pokazale i studije čiji rezultati govore da ljudi dobivaju više antioksidansa iz kave, nego iz bilo koje druge namirnice. U kavi se mogu pronaći kalij, niacin, magnezij i vitamin E, koji stanice kože održavaju hidratiziranima, bore se protiv akni i bora, djeluju protuupalno, štite od UV oštećenja…

kava u njezi koze3

Kava u njezi kože ima anti-age učinak

Korištenjem kave kao pilinga, štitite kolagen od oštećenja što bi u protivnom rezultiralo finim linijama na površini kože. Brojni prirodni kozmetički proizvodi sadrže ekstrakt kave i izuzetno su efektni u anti-age njezi kože. Visoka koncentracija esencijalnih masnih kiselina u kavi može djelovati protiv razgradnje stanica i spriječiti pojavu bora.

Kava ima antiupalna svojstva

Kada se primjenjuje lokalno, kofein je stimulans koji sužava krvne žile ispod površine kože i pomaže u smanjenju oteklina i natečenosti. Ciljajte zone na kojima želite reducirati natečenost, primjerice podočnjake, i pripremite si masku obogaćenu kofeinom – odmah ćete vidjeti promjenu.

kava u njezi koze2

Kava je saveznik u borbi s celulitom

Kofein također može dehidrirati masne stanice, što u prijevodu znači da voda nestaje s površine kože i smanjuje se pojava celulita. Koristite uobičajene kreme i gelove s kofeinom ili piling. Njime ćete skinuti mrtve stanice s površine kože, a masiranjem područja zahvaćenih celulitom, stimulirat ćete protok krvi, zategnuti kožu i riješiti se (privremeno) celulita.

Uz kavu je koža svilenkasto glatka

Nakon dobrog pilinga kavom, koža će vam već na prvi dojam biti svilenkasto glatka. Piling napravljen od zrna kave je ekološki prihvatljivo i povoljno rješenje, koje možete koristiti na cijelom tijelu. Umasirajte ga kružnim pokretima za optimalne rezultate i eliminirajte sve prhutave dijelove kože koji dolaze s hladnim vremenom, depilacijom i nošenjem hlača.

Foto: Ese O Ese, Starbucks

Komentari