5 ljetnih frizura za dnevne i večernje kombinacije

Raspuštena i lagano valovita kosa klasična je ljetna frizura koja ne zahtijeva puno truda, ali ponekad ipak treba unijeti neku promjenu ili podići kosu od lica. Donosimo vam 5 prijedloga za ljetne frizure kojima možete upotpuniti odlaske na plažu, ali i večernje izlaske.

frizura1

Prvi prijedlog je polupodignuta kosa upotpunjena zanimljivom kopčom. Raspuštenu i lagano valovitu kosu podignite od lica započevši iznad uha i zakačite kopčom. Kosu nemojte zagladiti nego ju ostavite blago neurednom za ležeran look. Kopča neka bude statement komad koji će podići jednostavnost ove frizure i omogućiti vam da ju nosite i za izlaske. Ovakva frizura najprije je praktična jer je kosa podignuta s lica, a također pomaže i u borbi s vrućinom.

frizura2

Jedna od asocijacija na ljeto svakako su pletenice, a mi predlažemo nešto drugačiju varijantu. Počevši od razdjeljka, krenite plesti pletenicu tik uz lice, postupno dodavajući pramenove. Po želji u pletenicu možete uplesti trakicu s cvijećem za boho prizvuk. Ovakva pletenica ipak iziskuje malo vještije ruke i višak vremena, no uložen trud na kraju će se svakako isplatiti.

frizura3

Crne i smeđe ukosnice najčešće pokušavamo sakriti od pogleda, no za sljedeću frizuru predlažemo da nabavite par u boji, srebrne, zlatne ili s malim dodatkom kako biste ih pokazali i osvježili cijeli outfit. Raspuštenu kosu zatim pričvrstite uz lice s nekoliko ukosnica i spremni ste za izlazak. Ako vam se ovo čini prejednostavnim, nekliko sitnih pletenica koje proviruju iz kose učinit će ovu frizuru razigranijom i opuštenijom.

frizura4

Za one hrabrije predlažemo nešto posebniju kombinaciju visokog repa i pletenice kojom ćete se bez sumnje isticati iz mase. Kosu podijelite na tri dijela tako da u srednjem bude najviše kose. Zatim srednji dio zavežite u visoki rep koji ćete učvrstiti metalnim ukrasom, a od kose sa strane ispletite u riblje kosti i pustite ih da padaju uz kosu iz repa. Ovakva frizura stvorena je za ljetne festivale i zabave na plaži na kojima nećete proći nezapaženo.

frizura5

Kao zadnji prijedlog, tu je opuštena i lagano neuredna visoka punđica. Ovu ležernu, a istovremeno i ženstvenu frizuru vidamo već duže vrijeme, a zato što je tako jednostavna za napraviti, malo koja žena ju još nije isprobala. Osim što je idealno rješenje za dane kada nas kosa ne sluša, neuredna punđica upotpunjena malim detaljem poput tankog lanca nosiva je i u brojnim drugim kombinacijama.

Foto: Free People

Komentari