5 cool parfema koji u prodaju dolaze ovog rujna

parfem

Nina Ricci Luna

Iako ga još kalendarski gledano nismo pozdravili, pažnju s ljeta sve više selimo na jesensku sezonu i s velikim interesom pratimo modne i beauty novitete koji će nam popunjavati svakodnevicu u jesenskim danima. Rujan je idealni mjesec za obnavljanje sadržaja garderobe ili kozmetičke torbice. Nekih stvari, kojih smo se zasitili, rado ćemo se riješiti, a dobrodošlicu poželjeti novitetima. U idućem mjesecu mogli biste razmisliti i o kupnji novog parfema, a izbor će vam upravo tada biti mnogo bogatiji, jer s prvim danima rujna mnogi brendovi izdaju svoje nove potencijalne parfemske uspješnice. Na kojih 5 cool parfema biste mogli obratiti pozornost, provjerite u nastavku.

Nina Ricci Luna

Luna_Nina_Ricci

Parfem Nina, francuske modne kuće Nina Ricci, ove jeseni dobiva mirisnog nasljednika – misterioznog, moćnog i primamljivog. On nosi ime Luna, a kreacija je parfumera Christophea Raynauda i Marie Salamagne, koji su za Ninu Ricci kreirali intenzivni i smjeli miris drvenasto-cvjetne kompozicije. Divlje bobice, cvijet naranče, karamela, sandalovima i vanilija s Madaskara, neke su od nota koje karakteriziraju Lunu, pohranjenu u prepoznatljivoj bočici u obliku jabuke. Miris u Eau de Toilette izdanju dolazi u tri veličine: 30, 50 i 80ml.

Chanel No.5 L’Eau

Chanel No.5 L'Eau

Iza nasljednika kultne Chanelove ‘petice’ ove godine stoji ogromna marketinška kampanja, pa je svima već dobro poznato kako No.5 L’Eau u prodaju dolazi 1. rujna. Fami oko novog mirisa svakako je pridonijela i mlada Lily Rose Depp koja je ambasadorsko lice parfema, stvorenog od Oliviera Polgea. Lagana i svježa interpretacija sofisticiranog originala u gornjim notama donosi limon, mandarinu, naranču, neroli, u srcu ružu, ylang-ylang ulje i jasmin, a u bazi cedar i bijeli mošus. Dostupan u bočicama od 50 i 100ml.

Louis Vuitton Rose des Vents

Louis Vuitton Rose des Vents

Nakon 70 godina, Louis Vuitton ponovno je oživio svoju kolekciju parfema. Francuska modna kuća u rujnu lansira kolekciju sedam luksuznih parfema, koje je u kreativnom ateljeu Les Fontains Parfumées u Grasseu dizajnirao Jacques Cavallier Belletrud. Rose des Vents samo je jedan od sedam ženstvenih cvjetnih mirisa, koji sadrži svibanjsku ružu iz Grassea, još dvije vrste ruže, iris, cedar i začine. Zaštitno lice parfema je francuska glumica Lea Seydoux, a Rose des Vents s početkom rujna može se nabaviti samostalno (100 ili 200ml) ili kao dio kolekcije od svih sedam mirisa.

Jo Malone Basil & Neroli
Jo Malone Basil & Neroli

Nakon 1999., britanski brend Jo Malone izlazi na tržište s prvim mirisom koji sadrži bosiljak. Basil & Neroli njegovo je ime, a može se nositi samostalno ili u kombinaciji s drugim Jo Malone mirisima. Iza njega stoji parfumerka Anne Flipo koja je stvorila svježi, sofisticirani i senzualni cvjetni miris sa zelenim elementima. On se otvara zelenim gornjim notama bosiljka, prelazi u svježe cvjetno srce nerolija, s bazom od bijelog mošusa i vetivera. Moderan i mladenački, Basil & Neroli dolazi u kolekciji kolonjske vode, gela za tuširanje, kreme za tijelo i mirisne svijeće.

Kenzo World

Kenzo World

Kenzo se sprema izdati prvi parfem koji potpusuju sami kreativni direktori brenda Humberto Leon i Carol Lim. Ikonični motiv oka, kakav smo često viđali na Kenzo puloverima, sada je pretočen u oblik bočice parfema, koja je svakako jedna od zanimljivijih u novoj sezoni. Kenzo World djelo je Francisa Kurkdjiana, koji je u jednu mirisnu kreaciju spojio cvjetnu energiju i nektar te kreirao kompoziciju koja će energizirati svakoga. Miris postaje dostupan u veličini od 30, 50 ili 75ml.

Foto: Nina Ricci, Kenzo, Chanel, LV, Jo Malone

Komentari