Dnevnik jedne Lumije: 24 sata u najromantičnijem gradu na svijetu

Paris_01B

Slobodan vikend se nenadano pretvorio u jednodnevno uživanje u Parizu koji je prepun lijepih i zanimljivih kadrova – obična šetnja po francuskoj metropoli se lako pretvori u idiličan ‘photo session’.  Pariz je uistinu grad iz snova i ako ga još niste posjetili, naprosto morate osjetiti atmosferu tog grada u kojem je svaki ugao prilika za uživanje u pogledu. Osim toga, tu je i uživanje u svim usputnim delicijama. Pogledajte kako izgleda 24 sata provedenih u najromantičnijem gradu na svijetu.

Paris_01A

Obožavam kupiti novine u svakom gradu u kojem se nađem! Iako ne razumijem francuski – fotografije itekako razumijem i u ovom slučaju to me najviše zanima.

02_Paris_CafedeFlore
Gdje popiti kavu nego na mjestu gdje su nekad sjedili Picasso i Yves Saint Laurent, a danas nije neobično sresti Gigi Hadid i Kate Moss – poznati Cafe de Flore.

03_Paris_setnja
Nismo imali vremena za klasične turističke obilaske, no bez fotografije Eiffelovog tornja nitko se ne može vratiti doma. Jeste li znali da do vrha Eiffelovog tornja vodi 1665 stepenica?

04_Rucak-_-Laduree

Ladurée je tipičan francuski lokal, najpoznatiji po slasticama i naravno, macaronima. Mi smo ipak odlučili isprobati nešto drugačije – pastrami omlet! Macaroni  naposljetku nisu ni na fotografiji – prebrzo smo ih pojeli…

05_Carousel
Jedan od mnogih pariških simbola, “carousel”, vrtuljak koji vas vraća u neka druga vremena.

06_Vecera-desert
Osim po odličnim okusima, francuzi su poznati i po tipičnom serviranju hrane – “minimalizam” na tanjuru.

07_odlazak
Pariz je i po kiši šarmantan i prekrasan – zar ne ? Bez obzira koliko puta ga posjetili – uvijek se želite vratiti pa makar i na kratko!

Komentari