20 minimalističkih haljina za svaki dan

haljinapost

Minimalizam je u fokusu i ove sezone, a omiljen je među fashionisticama kao stila odijevanja koji se lako može uklopiti u njihov svakodnevni ‘look’. Popularizirale su ga street style zvijezde kao i blogerice koje obožavaju minimalističke komade. Nama su za oko zapele haljine u ovom stilu koje možete nositi tijekom cijelog dana. Napravljene od ugodnih materijala poput pamuka i viskoze, laskaju svakoj figuri, a uz njih kombinirajte ostale stilove odijevanja koji odskaču od minimalizma, kako bi ova vrsta monokromatskog, fluidnog i u isto vrijeme strogog konstruktivnog dizajna odjeće došla do izražaja.

Granice između muške i ženske odjeće su zamagljene, a bijela i crna boja čine okosnicu ovog stila. Mala crna haljina ove sezone izgleda unikatno, a modeli variraju od onih u tube stilu do nešto leženijih u boho stilu. Ako volite takve model, nosite ih na tenisice, gležnjače ili bomber jaknu. Sivi tonovi, osim što su oku ugodni, odišu lakoćom kombiniranja, a u hladne dane su i najpoželjniji. Vječni minimalizam dolazi do izražaja i u dužini haljina. Mini modeli su u stilu 60 ih, krojeni tako da naglašavaju ženstvenost na suptilan način, što će obradovati sve koji vole opuštenije modele, dok su maxi dužine do gležnja.

haljinapost3

Kod odabira haljina za svaki dan, vodite računa o tome da pristaje vašem osobnom stilu i ostatak ‘outfita’ začinite po želji, uz prikladne modne dodatke ili masivan nakit. U ponudi dizajnerskih brendova čisti minimalizam bazira se na širokoj ponudi osnovnih (ne)boja, ali interesantnih krojeva. Sve više žena danas je svjesno da im manje odjeće u ormaru pruža više opcija – veći broj odjevnih kombinacija. Tajna leži u kreativnosti – i uz samo nekoliko pari cipela, košulja, sukanja ili hlača, moguće je osmisliti maštovite odjevne kombinacije koje su nosive tijekom cijele godine. Mašta tako postaje glavni sastojak dobrog stila, a iako su vaša baza u ovom slučaju minimalističke haljine, izbor iz naše galerije potaknut će vašu kreativnost.

Komentari