15 komada za dom u jesenskim tonovima

Kad stigne jesen, kišni dani i hladniji vikendi koje ne možemo provoditi izvan kuće, automatski posežemo za dekicom, sjedamo u kauč s najdražom šalicom toplog napitka i uživamo u filmovima. No jesen donosi i nove, uzbudljive i drugačije kolekcije raznih dizajnera namještaja u kojima prevladavaju zagasiti tonovi, smaragdno-zelena, tamnosiva, maslinasto-zelena, tamnoplava, bordo-crvena i slično.

jesenudomu4

Ako niste raspoloženi za kupovinu novog komada namještaja, no baš imate potrebu nešto u svom domu promijeniti, uvijek možete posegnuti za nekim novim detaljem ili odabrati jedan zid u stanu/kući kojem ćete podariti novo ruho. Već spomenuti tonovi odlično funkcioniraju u prostoru samo nemojte pretjerati jer što je tamnija boja, to više vizualno zatvarate sobu i stvarate brlog. Što će vam možda biti ugodno u hladnoj sezoni, no čim dođe ljeto žudjet ćete za svijetlim bojama i svježinom. Ako vam bojenje zidova isto prevelik korak, upotpunite svoj dom sitnicama – svijećnjacima, dekama, jastucima, prekrivačima…

jesenudomu2

Tamni tonovi izvrsno se slažu uz zlatnu boju i druge metalne nijanse tako da pri kombiniranju detalja možete spajati jesenske nijanse i zlato, bakar, itd. Novi tepih uvijek može osvježiti prostoriju, kao i strateški posložene lampice ili tegle sa cvijećem. Mi smo odabrali onu viseću, kao ‘statement’ komad za dnevnu sobu ili kuhinju. Kojih se točno 15 komada krije u našoj galeriji, pogledajte u nastavku.

jesenudomu1

Foto: Bolia, H&M Home, Ferm Living

Komentari