12 stvari koje aktivne žene rade svaki dan

Živjeti punim plućima sastoji se od uživanja u životu, a to podrazumijeva brigu o mentalnom i fizičkom zdravlju. Sve se svodi na misli koje kolaju vašom glavom, namirnicama s kojima se brinete o vašem zdravlju i tjelovježbu. Svaki dan slijedite ovih 12 jednostavnih koraka koji će promijeniti vaš život.

aktivne zene4

1. Jutro započninju afirmacijama.
Dobar početak dana sastoji se od pozitivnih misli koje u konačnici oblikuju vaš život. Kada zazvoni alarm, umjesto da se probudite ogorčeni i bez energije, nemojte paliti televiziju ili laptop, već ostavite koju minutu da udahnete svjež zrak i meditirate. Pozitivne afirmacije poput: Sve je u redu, osjećam se odlično, na dobrom sam putu, dovest će vaše misli i organizam u balanas, a vama omogućiti odličan početak dana.

2. Kreću se.
Nije važno koji tip tjelovježbe volite, ako cijeli dan sjedite u uredu, iskoristite pauzu za ručak kako bi hodali, ili koristite stepenice umjesto lifta. Odlazak na sastanak ili kavu također može biti divno iskustvo ako odete netipičnom rutom i sjednete u park na bar 15 minuta. Stresan način života uzrokuje mnoge bolesti kao i mentalni umor i iscrpljenost. Yoga ili pilates nakon posla, te općenito bilo koja vrsta fizičke aktivnosti povećava razinu serotonina, a osim što ćete ojačati mišiće, popraviti držanje, cijeli dan ćete provesti nasmiješeni i sretni.

aktivne zene11

3. Paze što jedu.
Ne pričamo o djetama i ograničavanju. Ključ zdrave prehrane je u zdravim odabirima, a namirince koje koristite trebale bi biti sezonske, svježe i raznovrsne. Aktivne žene znaju da dobar izgled počinje i završava na tanjuru. Ako nemate vremena za kuhanje i jedete van, izaberite zdrava jela koja imaju dobar omjer proteina i ugljikohidrata i koja će vam pružiti sitost i energiju. Izbjegavajte slatke zalogaje i prženu hranu. Odlična opcija je i pripremanje menija unaprijed, te planiranje obroka tijekom tjedna. Takav ručak možete nositi sa sobom na posao.

4. Odmaraju se nakon tjelovježbe.
Odmor nakon napornog treninga uključuje kvalitetan san i opuštanje. Šalica čaja, mirisni štapići, topla dekica i omiljena knjiga, učinit će vaš doma spa oazom, a vas opustiti nakon vježbanja. To uključuje i pravilnu hidrataciju tijela, pijenjem dovoljno vode, kao i nanošenjem mlijeka ili losiona nakon tuširanja.

aktivne zene3

5. Slušaju svoje tijelo.
Naša tijela često govore umjesto nas, iako mi odbijamo slušati što nam poručuju. Aktivne žene znaju kako se ne zaplesti u vlastitim mislima, i kako povući granicu kada pretjeraju u hedonizmu. Znati što želite u određenom trenutku i prepoznati vlastite potrebe je prvi korak prema sretnom životu.

6. Pokazuju zahvalnost prema malim stvarima.
Sitnice zaista život znače, a pokazivanjem zahvalnosti prema životu privlačite još više dobrih stvari. Fokusirajte se na iskustva više nego na stvari, primjerice na osjećaj zajedništva na radnom mjestu ili na putovanja.

7. Poštuju svoje tijelo.
Aktivne žene znaju da briga o svom tijelu uključuje niz faktora, kako vanjskih tako i unutarnjih. I ambiciozne žene su prihvatile svoje nedostatke i pretvorile ih u prednosti. Naša tijela su kompleksnija od bilo kojeg od bilo kojeg uređaja i zaslužuju poštovanje i pravilnu njegu.

aktivne zene12

8. Razvijaju vlastite talente.
Važno je da iz mjeseca u mjesec rastete kao osoba, a aktivne žene na vlastitom razvoju rade svakodnevno. Bilo da se je to likovna radionica, tečaj kuhanja ili neka fizička aktivnost, uvijek ostavite dovoljno vremena za sebe i stavite svoje potrebe na prvo mjesto. Nije važno koliko godina imate i čime se bavite, talent koji ste dugo skrivali uvijek može doći do izražaja.

9. Spavaju dovoljno.
Dovoljno sna dati će vam energiju kako bi preživjeli aktivan tempo i dočekali jutro što odmorniji. Kvaliteta sna ovisi i ritualima prije odlaska na počinak, pa se pobrinite da ne jedete tešku hranu i da ne provodite vrijeme na mobitelu ili kompjuteru. Istraživanja pokazuju da moderne žene sve manje spavaju, a često im brige narušavaju kvalitetu sna. Nemojte dopustiti da stres utječe na vaše prirodne aktivnosti, pa makar to bilo i spavanje.

10. Inspiriraju druge.
Energija nikad ne laže! Pozitivne misli, vibracije i ljubaznost uvijek pali i privlači ljude koji misle kao i vi. Čak i ako ste skloni pesimizmu, uvijek budite onaj koji ohrabruje svoju okolinu i služim im kao uzor. Kada okolina vidi da žena svoju moć pokazuje kroz svoje tijelo, jedući zdravo, pijući zelene sokove i vježbanjem, i sami će poželjeti biti poput nje.

aktivne zene10

11. Organizirane su.
Organizacija za mnoge znači ulazak u rutinu i monotoniju, a zapravo je riječ o odbacivanju loših navika. Kod organizacije dana važno je znati da je spontanost moguća jedino ako se prepustite čarima života, ali istovremeno znate koji su vaši prioriteti. Nemojte postati rob svoji navika, bilo da su one dobre ili loše, već uživajte u svakom danu prateći tempo svoj tijela i uma kako bi napredovali na emotivnom i poslovnom planu.

12. Imaju jasna očekivanja.
Život je putovanje i kao takvoga ga treba i prihvatiti. Sa svim dobrim i lošim stranama, svako iskustvo nas oblikuje i gradi. Fleksibilan um može se prilagoditi svim promjenama, zato budite realistični prema sebi i svojim mogućnostima i život tretirajte kao igru.

Foto: H&M Sport, Sunaj, Barneys

Komentari