10 savjeta za uvijek odličan online shopping

Mastercard shopping znalac

Došao je i taj trenutak u godini kada se opet upuštamo u gužvu u užurbanom shoppingu kako bi osigurali sitnice za najmilije ispod bora. No ponekad je lakše i praktičnije potražiti savršeni poklon u internet trgovini, pogotovo ako šetnjom gradom ili shopping centrima niste uspjeli pronaći onu savršenu stvar. Iako se neki još nisu okušali u ovoj vrsti kupnje, razloga za strah nema – donosimo nekoliko savjeta za jednostavan i pametan online shopping koji će vam olakšati kupovinu ako ste još uvijek u nedoumici.

1. Online shopping super je stvar iz više razloga – bez gužve možete birati omiljene stvari koliko god željeli, bez stresa, bez stajanja u redu za svlačionice i bez gužvi na blagajnama, a na kraju ćete imati unikatne komade koje neće nositi baš svi u gradu. Sve više svjetskih brendova dostavlja u Hrvatsku i izbor je svakim danom sve veći – nema granica ni u kojem području. Podjednako možete naručivati namještaj, sitnice za dom, odjeću, modne dodatke, beauty proizvode ili sitnice koje čine život ljepšim i to sve iz udobnosti vlastitog doma.

2. Jedna od najpraktičnijih pogodnosti kod online shoppinga je vaša košarica u koju možete staviti što god poželite, a zatim čak i nekoliko dana razmišljati hoćete li nešto kupiti. Ponekad nas, naravno, ponese želja da kupimo sve, ali kako bi bili sigurni da je taj komad baš ono što želite, provjerite eventualne komentare i ocjene ispod artikla. Ako ih ima, otkrit će vam puno o samom proizvodu, ali i pošiljatelju pa ćete znati što očekivati.

3. I čuvanje stvari u košarici ima svoje prednosti! Ako kupovina nije hitna već ste samo nabasali na nešto što vam se jako sviđa, spremite artikl i počnite pratiti eventualne akcije i dane kada stranice same nude besplatni shipping. To će biti dodatni plus, posebice uoči velikih zimskih sniženja koja samo što nisu stigla.

Mastercard shopping znalac

4. Štoviše, online shopping najbolji je kad stignu sniženja. Zamislite samo – svi oni komadi za koje se otimaju u trgovinama, samo su jednim klikom udaljeni od vašeg ormara. A niste ni morali izaći iz kuće u gužvu. S obzirom na dostupnost svih stranih brendova koji nemaju svoje trgovine u Hrvatskoj, ove godine sniženja možete iskoristiti bolje no ikad.

5. Niste li još vični online shoppingu, isprva treba obratiti pozornost na neke stvari, ali svi su mogući problemi vrlo lako rješivi i neka vas ništa ne obeshrabri. Primjerice, kupujete li odjeću, dobro pazite na veličine – stranice uvijek imaju negdje istaknutu tablicu veličina te možete uzeti svoje mjere i usporediti ih s tablicom. Isto je s dimenzijama namještaja, bojama artikala i slično.

6. No i za moguće pogreške postoji rješenje – sve stranice imaju politiku povrata artikla, samo provjerite uvjete povrata pošiljke i mogućih troškova s vaše strane. Neke stranice te troškove čak i same pokrivaju!

Mastercard shopping znalac

7. Nakon ulaska u Europsku Uniju online shopping je uvelike olakšan. Naša preporuka je da potražite trgovine koje djeluju unutar EU, jer na taj način ne plaćate PDV i carinu. Naručujete li izvan EU, provjerite Uvjete korištenja na stranici, a ako vam nešto nije jasno, uvijek možete poslati upit trgovini putem e-maila.

8. Čak i kad se ne radi o danima sniženja, dodatni popust definitivno nikad nije višak! Zato prije same kupovine provjerite imate li možda na stranici popust uz promotivni kod ako se prijavite na newsletter.

9. Jedna od najuzbudljivijih stvari je čekanje pošiljke nakon što ste je naručili. Dok nestrpljivo iščekujete naručeni paketić da stigne, pratite ga putem linka koji ćete zasigurno dobiti.

10. I to je to, vaš paketić je stigao, a shopping odrađen bez stresa! Sljedeći put ćete se za online kupovinu odlučiti bez puno razmišljanja, zar ne?

Mastercard shopping znalac

Svaki online shopping znalac reći će isto: online kupnja je jednostavna, praktična i zabavna. U samo par klikova iz naslonjača možeš kupiti točno ono što želiš po najpovoljnijoj cijeni, a jedini je preduvjet da imaš karticu kao, na primjer, Mastercard® i Maestro®. Mastercardov® Online Shopping Znalac je mjesto za prikupljanje zanimljivih i aktualnih ponuda u domaćim i stranim online trgovinama, informiranje o prednostima online kupnje, dijeljenje znanja o online trgovinama ili pogled u zanimljivosti u izlogu.

Svaka dva mjeseca, Znalac predstavlja jednu temu i svi su dobrodošli sudjelovati prijavom predmeta iz svojih omiljenih online trgovina. Osim predmeta, možete ocijeniti i samo iskustvo kupnje u odabranoj online trgovini. Najbolje prijave na kraju mjeseca osvajaju nagradu.

Želite li i vi ugrijati svoje prstiće, prošećite najpoznatijim shopping ulicama interneta, a zatim se vratite u Znalca, gdje vam izbor jednog od vaših favorita može donijeti vrijednu nagradu! Novi nagradni krug s temom Toplo zimovanje traje do 31. prosinca.

 

Advertisement

Komentari