10 nježnih pilinga za lice

piling

Naša koža u konstantnom je procesu obnove i regeneracije, a dok jedne stanice umiru, nove se istovremeno stvaraju. No, tbog štetnih utjecaja iz okoline, i taj proces ponekad zna biti usporen pa koži sami moramo pomoći da se riješi nataloženih stanica i zablista novim sjajem. Tu nam u pomoć ponajprije uskaču pilinzi, koji s površine kože ljušte nečistoće i mrtve stanice, stimuliraju njenu obnovu i pomažu joj da bude zdrava i u ravnoteži.

Piling lica nije beauty rutina koja se prakticira jednom sezonski, već joj se može posvetiti mnogo češće. Ako je vaša koža suha, koristite piling jednom tjedno, a ukoliko ste mješoviti ili masni tip kože, koristite ga dva do tri puta tjedno. Pilinzi za lice redovito nose predznak ‘nježni’ i ‘njegujući’, jer su namijenjeni ovom senzibilnom području kože, pa čak i ako imaju dubinsko djelovanje, oni ne iritiraju kožu, već sadrže ekstrakte koji ju umiruju i njeguju.

Ponuda na tržištu i više je no odlična i moći ćete birati između velikog broja pilinga, od kojih su mnogi organskog porijekla. Upotreba je vrlo jednostavna: umasirate ih nježno, kružnim pokretima i nakon toga temeljito isperete. Koža će nakon korištenja pilinga biti zaglađena, čista i meka, a za najbolje rezultate pilinzi se kombiniraju s kremom za ciljanju njegu lica. Neke od spomenutih, nježnih pilinga za lice koje možete isprobati ovog proljeća donosimo u galeriji.

Foto: IMaxTree

Komentari